
دریافت خسارت بیمه بدنه
اولین قدم پس از بروز سانحه تصادف، برای دریافت خسارت بیمه بدنه چیست؟ برخی افراد به دلیل نداشتن آگاهی کافی در رابطه با نحوه دریافت خسارت بیمه، در بازه زمانی مناسب نمی توانند خسارت وارده را از شرکت بیمه دریافت کنند. همانطور که میدانید بیمه بدنه جز بیمه نامه های اختیاری می باشد؛ اما تهیه این بیمه نامه، به صرفه تر از پرداخت هزینه تعمیرات خودرو شما می باشد! پس از بروز هر حادثه اولین قدم برای دریافت خسارت بیمه بدنه سامان، اطلاع رسانی به شرکت بیمه می باشد. طبیعی است در هنگام بروز سانحه تصادف خونسردی خود را از دست بدهید؛ اما به خاطر بسپارید برای دریافت خسارت بیمه بدنه، قبل از اعلام به شرکت بیمه، برای تعمیر خودرو اقدام نکنید. بیمه بدنه سامان در چهار حالت، خسارت وارده شده به بیمه گذار را پرداخت خواهد کرد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف
بیمه بدنه تحت چه شرایطی در تصادفات خسارت را پرداخت می کند؟ این سوال اکثر بیمه شدگان بیمه بدنه سامان است. در واقع باید بگویم بیمه گذار در چهار حالت می تواند برای دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف، اقدام کند:
-
در حادثه تصادف راننده بیمه گذار مقصر شناخته شده باشد
زمانی که بیمه گذار مقصر حادثه شناخته شود، خسارت های مالی و جانی وارد شده به فرد زیان دیده و یا اشخاص ثالث را بیمه شخص ثالث جبران خواهد کرد. و اگر در این حادثه، به بیمه گذار صدمه ای وارد شود، بیمه بدنه فرد مقصر را حمایت خواهد کرد. لازم به ذکر است در صورت نداشتن بیمه بدنه، تمامی خسارات وارده شده خودرو مقصر، بر عهده راننده مقصر می باشد.
-
در حادثه تصادف راننده بیمه گذار مقصر شناخته نشود
در صورتیکه بیمه گذار مقصر شناخته نشود، خسارت های وارد شده به خودرو زیان دیده را بیمه شخص ثالث راننده مقصر، جبران خواهد کرد. اگر سقف تعهدات پوشش بیمه شخص ثالث راننده مقصر کمتر از خسارات وارد شده باشد، در دو حالت می توانید از شرکت بیمه، خسارت وارده را دریافت کنید.
-
در حالت اول، خسارت وارد شده به خودرو زیان دیده، بیش از سقف مالی بیمه شخص ثالث فرد مقصر است و خودرو زیان دیده، بیمه بدنه دارد. در این شرایط بیمه شخص ثالث، خسارت وارد شده را تا سقف تعیین شده در بیمه نامه پرداخت خواهد کرد؛ و مابقی خسارت را بیمه بدنه فرد زیان دیده پرداخت خواهد کرد. و در نهایت فرد مقصر خسارت پرداخت شده توسط بیمه بدنه را، بصورت اقساط به شرکت بیمه پرداخت خواهد کرد. لازم به ذکر است در این شرایط، تخفیف ها و سرمایه بیمه بدنه فرد زیان دیده تغییری نخواهد کرد؛ در واقع فرد از پوشش ریکاوری بیمه بدنه استفاده می کند.
-
در حالت دوم، خسارت وارد شده به خودرو زیان دیده، بیش از سقف مالی بیمه شخص ثالث فرد مقصر است و خودرو زیان دیده، بیمه بدنه ندارد. در این حالت طرفین حادثه، به شورای حل اختلاف مراجعه کرده؛ تا برای مابقی خسارت باقی مانده، تصمیم نهایی گرفته شود.
-
فرد مقصر از صحنه بروز حادثه فرار کرده باشد
زمانی که فرد مقصر مکان وقوع خسارت را ترک کرده و به عبارتی فرار کند،راننده زیان دیده می تواند توسط بیمه بدنه اتومبیل خود، برای دریافت خسارت وارد شده اقدام نماید. لازم به ذکر است در این حالت تخفیف های بیمه بدنه از بین خواهد رفت و سرمایه بیمه بدنه کاهش پیدا می کند. اما در صورتی که فرد مقصر شناسایی شود با درخواست به شرکت بیمه، تمامی تخفیف ها و سرمایه از دست رفته به حالت قبل باز خواهد گشت.
-
تصادف با خودرو گران قیمت
زمانی که فرد مقصر، با یک خودرو نامتعارف تصادف کند. با توجه به قیمت خودرو نامتعارف، بیمه شخص ثالث تنها بخشی از خسارت وارد شده را پرداخت خواهد کرد؛ در این شرایط راننده مقصر می تواند از بیمه بدنه اتومبیل خود نیز کمک بگیرد.
بطور مثال اگر یک پراید با بنز تصادف کند و راننده پراید مقصر شناخته شود، با توجه به قیمت خودرو نامتعارف، بیمه شخص ثالث بخشی از هزینه های خسارت وارد شده را جبران می کند؛ و راننده مقصر برای جبران مابقی خسارت می تواند از بیمه بدنه اتومبیل خود کمک بگیرد. منظور از خودروهای نامتعارف، خودروهایی است که قیمت آن بیشتر از 50% سقف تعهدات جانی (دیه کامل در ماه حرام) باشد.
مراحل دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف
بیمه سامان پیشنهاد می کند قبل از وقوع هر حادثه، با مراحل دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف آشنا شود؛ تا در هنگام وقوع تصادف، با آگاهی کامل برای دریافت خسارت بیمه بدنه اقدام نماید.
-
اعلام خسارت به شرکت بیمه حداکثر ظرف مدت 5 روز پس از بروز حادثه.
-
اعلام حادثه به پلیس نیروی انتظامی و راهور برای دریافت کروکی.
-
مراجعه به شرکت بیمه برای تشکیل پرونده خسارت.
-
بازدید کارشناس از خودرو زیان دیده و ارزیابی خسارت.( در این مرحله فرد زیان دیده می تواند با کارشناس سیار به شماره 02184325 تماس گرفته و درخواست بازدید از اتومبیل را اعلام کند. اگر کارشناس در نزدیکی موقعیت شما قرار داشته باشد، برای بازدید به محل حادثه خواهد آمد. در غیر این صورت کارشناس پس از دریافت آدرس در اسرع وقت برای بازدید خودرو به نشانی ذکر شده خواهد آمد.)
-
بازسازی و تعمیر کامل خودرو.
-
بازدید کارشناس بیمه به منظور تایید سلامت خودرو.
-
دریافت خسارت ظرف مدت حداکثر یک هفته.
مدارک لازم دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف
هنگام تشکیل پرونده برای دریافت خسارت از شرکت بیمه، باید مدارکی را در اختیار بیمه گر قرار دهد. مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف عبارتند از:
-
اصل و تصویر بیمهنامه بدنه به همراه الحاقیهها (در صورت داشتن الحاقیه)
-
اصل و تصویر بیمهنامه شخص ثالث
-
اصل و تصویر گواهینامه فرد مقصر
-
اصل و تصویر کارت مشخصات و شناسنامه مالکیت خودرو
-
اصل و اسناد مالکیت اتومبیل
-
اصل و تصویر کارت ملی بیمهگذار و راننده خودرو
-
ارائه گزارش مقامات انتظامی
بیمه بدنه چه مقدار از خسارت را پرداخت می کند
بیمه بدنه چه مقدار از خسارت را پرداخت می کند؟ سوال مشترک اغلب بیمه گذاران، در هنگام خرید بیمه بدنه خودرو است! در واقع بیمه بدنه تمامی خسارت وارد شده را پرداخت نخواهد کرد. بیمه گر متناسب با فرانشیز بیمه بدنه، بیمه گذار را حمایت خواهد کرد. فرانشیز بیمه نامه برای پوشش های مختلف بیمه بدنه خودرو، متفاوت است. بطور مثال فرانشیز پوشش آتش سوزی بیمه بدنه، 10% است. زمانی که خودرو بیمه گذار بر اثر سانحه تصادف صدمه ببیند؛ صاحب خودرو موظف است 10% از کل مبلغ خسارت وارد شده را پرداخت کند؛ و مابقی خسارت بر عهده شرکت بیمه می باشد. لازم به ذکر است فرانشیز بیمه نامه، با هر بار خسارت، افزایش پیدا خواهد کرد؛ طوری که در خسارت اول فرانشیز بیمه نامه، کمتر و در دفعات بعد فرانشیز افزایش پیدا خواهد کرد.
چگونه می توان بدون کروکی خسارت بیمه بدنه را دریافت کرد
دریافت خسارت بیمه بدنه بدون کروکی، برای بیمه گذاران مطلوب و رضایت بخش است. اما باید بدانید، برای خسارت های جزئی، نیازی به داشتن کروکی نیست. و در صورت وقوع تصادف های سنگین، داشتن کروکی یکی از شرط های اصلی برای دریافت خسارت بیمه بدنه خودرو می باشد. هر سال شرکت بیمه، سقف خسارت بدون کروکی بیمه بدنه را به بیمه گذاران اطلاع می دهد.
شرایط دریافت خسارت بیمه بدنه بدون کروکی
برای دریافت خسارت بدون کروکی، باید به شرایط دریافت خسارت بیمه بدنه بدون کروکی نیز دقت کنید. شرایط خسارت بیمه بدنه بدون کروکی به شرح زیر می باشد:
-
هر دو خودرو در هنگام تصادف، دارای بیمه نامه های معتبر باشند.
-
هر دو راننده دارای گواهینامه باشند.
-
اختلافی بین دو راننده به وجود نیامده باشد.
-
حادثه تصادف موجب بروز خسارت جانی نشده باشد.